Herfstkost!

pastinaak in de oven

Sporten in de buitenlucht, in de herfst. Het trekt u misschien niet meteen aan. Er zijn nochtans heel wat voordelen aan verbonden. Zo versterkt het uw weerstand. Het gevoel na het sporten is heerlijk én geef toe, u bent best fier dat u het toch maar gepresteerd hebt. (Terecht trouwens!) Bovendien wacht er een heerlijke ovenschotel op u! Makkelijk voor te bereiden vooraleer u gaat lopen en gewoon in de oven te schuiven als u thuiskomt van het herfstloopje, net voor u die verkwikkende douche inspringt. Na het douchen schuift u de beentjes onder tafel en smult u van een gezonde maaltijd. Smakelijk!

Ingrediënten voor 2 personen:

• 2 pastinaken
• 2 zoete aardappels
• ½ courgette
• ½ aubergine
• 2 uien
• Teentje knoflook
• Kruiden naar smaak
• 300 gram “american natuur” of gehakt van vleesvervanger
• Beetje geraspte kaas

Verwarm de oven voor op 180. Schil de aardappels en de pastinaak en maak hier blokjes van. Breng dit aan de kook en laat ca. 8 minuten doorkoken en giet het af. Rul intussen het gehakt met de ui en de knoflook en als het gehakt gaar is doe je de courgette en aubergine erbij en bak dat mee. Kruiden op smaak toevoegen. Dan de aardappelen en pastinaak even mee bakken en dan alles in de ovenschaal. Garneer met wat kaas en zet in de oven voor +/- 20 minuutjes. Let op: af en toe omroeren. Serveer met een frisse salade.

Kreeg je alles niet op! Prima! Dan heb je meteen nog iets lekkers voor de dag nadien. Net zoals spaghetti smaken ook ovenschotels de dag erna nog lekkerder!

Bedankt Nicole Vrehen van www.vetvrij.com voor de heerlijke tip.